Worstenbestellen.nl

Goedkope bezorging

Standaard €7,50

Telefoonnummer

+31 (0)6 12 34 56 78

Drentse Koster worst

Alles over

Drentse Koster worst

Als je ooit in de provincie Drenthe bent geweest, dan heb je waarschijnlijk wel gehoord van de beroemde Drentse Koster worst. Dit traditionele stukje vlees is al eeuwenlang een lokale delicatesse en staat bekend om zijn unieke smaak en kwaliteit. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis, het productieproces en natuurlijk de smaak van de Drentse Koster worst.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Drentse Koster worst gaat terug tot de 18e eeuw. Het was destijds gebruikelijk dat elke dorpsgemeenschap zijn eigen slagerij had, de zogenaamde “kosterij”. De kosterij was verantwoordelijk voor het slachten en verwerken van het vlees, waaronder ook het maken van worsten. Elke kosterij had zijn eigen familiegeheimen en recepten, waardoor elke worst zijn eigen unieke smaak had. Het productieproces van de Drentse Koster worst begint met het selecteren van het beste varkensvlees.

Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van lokale, scharrelvarkens die vrij hebben kunnen rondlopen en gevoed zijn met natuurlijk voedsel. Dit draagt bij aan de hoge kwaliteit en pure smaak van de worst.Nadat het vlees is geselecteerd, wordt het gemalen en gemengd met kruiden en specerijen. Het traditionele recept bevat onder andere peper, zout, nootmuskaat en kruidnagel. Vervolgens wordt het mengsel in darmen gevuld en opgehangen om te drogen. Het rijpingsproces kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de gewenste smaak en textuur.

Wat maakt de Drentse Koster worst zo speciaal.

Wat de Drentse Koster worst zo bijzonder maakt, is de unieke combinatie van kruiden en specerijen. De worst heeft een stevige en volle smaak, met een licht pittige en kruidige ondertoon. Het vlees is mals en sappig, en smelt bijna in je mond. De worst is heerlijk als borrelhapje, bij de maaltijd of gewoon op een broodje.Tegenwoordig wordt de Drentse Koster worst nog steeds op ambachtelijke wijze geproduceerd.

 

Lokale slagers en worstenmakers hebben het recept doorgegeven van generatie op generatie, zodat de traditie voortleeft. Daarnaast is de Drentse Koster worst erkend als streekproduct, wat betekent dat het voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en kenmerken die typisch zijn voor de regio Drenthe.

Als je ooit de kans krijgt (en die krijg je want deze kun je eenvoudig en snel in onze webshop bestellen)om een Drentse Koster worst te proeven, moet je het zeker doen. De combinatie van traditie, ambachtelijkheid en de unieke smaak maken het tot een ware lekkernij.

Dus, wanneer je in Drentse Koster worst wilt proberen bestel hem mee op www.worstenbestellen.nl of als je in de buurt bent, vergeet dan niet om een stukje Drentse Koster worst te proberen en laat je smaakpapillen verwennen door deze heerlijke lokale specialiteit!

Heerlijke borrelplanken

Voor elke gelegenheid een gepaste oplossing!